logo-mingmen

 

 

 

Kruiden

kruidenTherapie met Chinese kruiden wordt vooral toegepast om problemen bij het functioneren van de organen op te lossen. Bij veel interne aandoeningen en ziektepatronen waarbij sprake is van verzwakking van Qi en bloed is het een ideale behandelvorm. Ook bij mentale problemen kunnen kruiden belangrijke steun bieden.

De ervaring leert, dat bij veel aandoeningen een combinatie van acupunctuur en kruidentherapie de ideale behandelingsvorm geeft. Wij zullen u dan ook bij het bepalen en bespreken van de behandelings-strategie, adviseren over het innemen van een kruidenformule.

Bij sommige ziektepatronen, zoals een aantal huidaandoeningen, kan het wenselijk zijn om te werken met verse kruiden die nog gekookt moeten worden. In die gevallen krijgt u van ons nadere uitleg en eventueel verzorgen wij dit voor u.

In het algemeen geldt, dat het de werkzaamheid van de behandeling ten goede komt als u cafeïne en (een aantal) melkproducten zoveel mogelijk vermijdt. Wij zullen u tevens een specifiek voedingsadvies geven.

Naast plantendelen (85%) kunnen ook dierlijke materialen (10%) en mineralen (5%) als grondstoffen dienen voor de kruidenformules die in de Chinese geneeskunde toegepast worden. Wij gebruiken geen grondstoffen die afkomstig zijn van van zeldzame of beschermde plant- en diersoorten. Wanneer u vegetarisch bent zullen wij daar uiteraard rekening mee houden. Wij werken met kwalitatief zeer hoogwaardige en uitvoerig geteste kruidenextracten in verschillende vormen zoals poeders, geperste kruidentabletten en patentmedicijnen in pilvorm.