logo-mingmen

 

 

 

Massage

Tuina is een Chinese massagetechniek die zorgt voor diepe weefselbehandeling om de circulatie van Qi en bloed te stimuleren. Het versnelt herstel na trauma, geeft flexibiliteit voor gewrichten en spieren en kan chronische pijn verlichten.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende druk- en kneedtechnieken, met duimen, handen, ellebogen, vuisten en armen op specifieke acupunctuurpunten of in de loop van de kanalen.

Alle meridianen of energiebanen in het lichaam worden gestimuleerd, Qi, bloed en alle lichaamsvloeistoffen circuleren beter door het lichaam, waardoor energie in de vorm van voedingsstoffen op de juiste plek terecht komen en afvalstoffen verwijderd worden.

Japanse drukpuntmassage (ook stoelmassage), waarbij je gekleed plaats neemt in een gemakkelijke ligstoel (of ligbed). Vervolgens worden hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen gemasseerd

Japanse Drukpuntmassage of diepteweefsel massage is geschikt voor iedereen om eens lekker te ontspannen, maar vooral mensen die veel achter de computer werken hebben er baat bij. De hoge werkdruk en de stress waaronder gewerkt moet worden zorgen voor fysieke en mentale spanning, welke zich kunnen uiten in klachten als hoofdpijn, nekpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen, slapeloosheid, gewrichtspijn en RSI.